Sunday, April 21, 2013

Risotto Primavera

Když jsem se minulý týden procházela po městě, slunce mě hřálo, jarní atmosféra mě naprosto pohltila, tak jsem v obchodě objevila hrášek a chřest. Dvě ingredience které naprosto zbožnuji.

K hrášku zejména mám nádherné vzpomínky, když jsem jako malá u babičky a dědy na zahradě rok co rok sklízela a sklizeň celou snědla. Na tu chuť čerstvých jarních lusků prostě asi nikdy nezapomenu a je to jedna z mých nejoblíbenějších chutí.

No, ale vraťme se k tématu. Co Vás napadá při spojení chřestu a hrášku? Risotto Primavera!



Sunday, April 7, 2013

Těstoviny stokrát jinak

Bavette, bucatini, capellini, penne, maccheroni, cenneroni, farfalle, pennoni, rigatoni, fusilli, spaghetti, cellentani, castellane, pipe, riccioli, orecchiette, ruote, gobetti, treccine, sorprese, farfalline a mnoho mnoho dalších...  Ano, dnes se budeme zajímat o těstoviny!




Jelikož jsem studentka, tak mezi mojí pravidelnou stravu patří těstoviny. Už dávno jsem si všimla, že lidé často těstoviny poněkud schazují, jen zřídka kdy vidím někde recepty na těstoviny, ale já je mám z mnoho důvodů ráda. Zaprvé, jejich příprava je rychlá, ingredience nejsou nijak finančně náročné a zároveň mají dlouhou trvanlivost a těstoviny se dají připravit na tolik způsobů až je to k nevíře.  Myslím, že za tu dobu co jsem na koleji, jsem už těch pár klasik natrénovala dostatečně. A i když se tato jídla zdají ''obyčejná'', ani dnes mě nepřestávají chutnat. Kombinace těch několika správných ingrediencí dokáže vytvořit neuvěřitelnou harmonii, která přežívá v kuchyních po staletí a snad ještě dlouho přetrvávat bude.

Přijde mi, že někdy je prostě lepší použít tři klasické ingredience k vytvoření dokonalé chuti, než se pokoušet vylepšovat tyto kombinace dalšími surovinami, které ale do jídla tolik nezapadají.