Sunday, November 10, 2013

Těstoviny s pečenou dýní a pancettou



Dýně je poslední dobou všude! Vzdala jsem se tedy pokušení udělat klasický dýňový krém se zázvorem a pustila jsem se místo toho do těstovin s pečenou dýní!

Budeš potřebovat:

1 dýni
špagety
hladko-listou petržel
Pancettu
Česnek
Olivový olej
Rozmarýn
pálivou papričku
sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si oloupeme dýni, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na větší kostky.
Zapékací mísu pokapeme olivovým olejem, přidáme nakrájenou dýni, pár stroužků rozdrceného česneku, několik snítek rozmarýnu, posypeme trochou hrubé soli a polijeme ještě kapkou olivového oleje. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C přibližně na 15 minut nebo dokud nám dýně nezměkne.

Když máme dýni upečenou, třetinu kostek si necháme stranou a ze zbytku vytvoříme pomazánku. Na to nám postačí vidličkou rozdrtit dýni i pečený česnek, přidat trochu olivového oleje, osolit a pořádně opepřit.


Následně už se můžeme pustit do samotné přípravy těstovin.
Špagety dáme vařit do vroucí dobře osolené vody.

Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme na kostičky nakrájenou pancettu, kterou necháme vyškvařit. Ke konci přidáme nadrobno nakrájený česnek a pálivou papričku a necháme spolu vařit ještě asi tři minuty. Do této směsi přidáme uvařené špagety a několik lžic dýňové pomazánky a důkladně promícháme, dle potřeby dochutíme.
Podáváme posypané hladko-listou petrželkou.

 
Tip: Pokud Vám zbylo trochu dýňové pomazánky, podávejte na celozrnném chlebu!

2 comments:

  1. Vypadá chutně a lákavě, jen zatočit vidličkou a ochutnat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc! Tak snad jsem Vás inspirovala a nakonec jste ochutnala!

      Delete