Wednesday, June 19, 2013

Přítomnost vs. budoucnost

Jak vidím, někteří z Vás sem na blog čas od času zavítají, i když vůbec nepřispívám a já se začínám cítit provinile. Není to, že bych nechtěla přispívat, ale bohužel na to nemám čas ani potřebné podmínky.

Už je to skoro rok, co jsem vycestovala do Francie za studiem, které mě patřičně zaměstnává, a teď jsem na stáži, kde nemáme ani kuchyň volně k dispozici, takže s článkama je to složitější. Snad se to po stáži zase trochu zlepší…

 V budoucnosti bych se z tohoto blogu snažila udělat místo ne jenom o receptech, ale i místem k zamyšlení, k poznávaní ingrediencí, přiblížení světových kuchyní, …





(Pokračujeme):

Už nemám chuť psát gramáže jednotlivých potravin, pokud to nemá určitou důležitost v daném receptu. Myslím si, že vaření má být především jednoduché! Proč si komplikovat tu radost čísly? Sama popravdě nemám ponětí kolik olivového oleje používám na zálivku, jestli 200 nebo 300 gramů mrkve… A dost pochybuju, že vy na druhé straně sedíte s váhou, abyste měli přesné gramáže. Vaření má být o radosti, o ingrediencích, o vůních , o pocitech, o propojení  všech smyslů a ne o přesnosti. Chcete dvě mrkve místo jedné? Tak do toho! Experimentujte a bavte se! Kuchyně se nemáte bát ale sžít se s ní…

Takže by mě zajímal Váš názor? Co si myslíte, blog o vaření bez používání množství? Jakou důležitost přikládáte psanému množství a jak moc se řídíte vlastním rozumem? Vadilo by Vám odebrání těchto informací (samozřejmě ne při pečení atd. ) ?


Děkuji za vaše názory a přízeň! A snad brzy u dalšího článku!
 

2 comments:

  1. Já tohle při vaření vůbec neřeším, prostě hodím vše od oka, tak aby mi to přišlo dostatečné podle mé chuti. U receptů se spíš inspiruji ingrediencemi, na množství nekoukám. Když mám ráda mrkev a v receptu píší "dejte 1", dám klidně 8 a jestli naopak chtějí 3 cibule a já mám doma jen půlku, přece kvůli tomu nepřestanu vařit. Vznikne něco trochu jiného, ale dokud je to chutné, je to v pohodě :)

    ReplyDelete
  2. Jak kdy.. když vařím jídlo po prvé a je složitější, tak rozhodně množství oceňuju, protože bych chtěla, aby chutnalo "jak má" a pak teprve zkouším obměňovat.. o pečení nemluvě, ale tam jsem amatér, takže vůbec netuším, jak by měl vypadat správný poměr surovin - vždycky mi to přijde moc tekuté nebo husté, i když je to podle množství jak má :)

    ReplyDelete