Wednesday, February 20, 2013

Mléčná rýže s kokosovým mlékem a mangovým přelivem

Jedna z mých nejstarších vzpomínek na jídlo je rýžový nákyp s meruňkami a švestkami od mojí babičky. Tentokrát jsem se rozhodla starou klasiku lehce ozvláštnit a kombinace kokosového mléka a manga dokonale splnila svůj účel.





Budeš potřebovat:

Na mléčnou rýži:
150 g kulatozrné rýže
1L mléka
500 ml kokosového mléka
250 ml smetany
150 g cukru
špetku skořice

Na mangový přeliv:
2 manga
50 g cukru
voda dle potřeby

Postup:

Do hrnce vlijte mléko, smetanu, skořici a cukr a uveďte k varu. Přidejte kokosové mléko a rýži a dále vařte na nízkém ohni s pokličkou, bez míchání asi 40 minut.

Mezi tím si oloupejte jedno mango a jeho dužinu rozmixujte ručním mixerém s cukrem a v případě, že by byla hmota moc hustá přilejte vodu dle svého uvážení.

Rýži podáváme přelitou mangovým přelivem a posypanou mandlemi.

3 comments:

  1. na mléčnou rýži se chystám pěkně dlouho :-)

    ReplyDelete
  2. Miluji mango!:-) Takže todle bych si určitě dala:-)

    ReplyDelete