Sunday, April 22, 2012

Kuře na kari s kokosovým mlékem

V naší rodině je velice oblíbené thajské kari, tak bych se s vámi ráda rozdělila o tento chutný recept. Dopředu upozornuji, že pokud nemáte rádi pálivá jídla, tak to není nic pro Vás.

Budete potřebovat:

- 2 plechovky kokosového mléka
- 300 ml kuřecího vývaru
- kuřecí prsa
- zelené fazolky
- červená kari pasta
- skleněné nudle
- cherry rajčátka
- čerstvý koriandr



Postup:

Do předem připraveného kuřecího vývaru vlijeme obě plechovky kokosového mléka a přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. V malé misce si dobře rozmícháme přibližně dvě lžičky červené kari pasty s vodou, ať nám následně neplavou hrudky kari v polévce. Pokud máte rádi pálivé, můžete dát kari i více, ale doporučuji ho přidávat postupně, ať se pak nedivíte, jak je to pálivé. Rozmíchané kari vmícháme do vývaru a směs necháme vařit přibližně 15 minut, dokud se nám maso neuvaří. Na konci vmícháme fazole, rozpůlená cherry rajčátka a ještě dvě minuty provaříme. Dle návodu na obalu uvaříme skleněné nudle, které vmícháme do polévky. Nakonec dle chuti dosolíme a přidáme nasekaný koriandr. Ten jídlu dodá opravdu tu správnou chuť, takže říkám, bez koriandru nevařit! A už vůbec nenahrazovat třeba petrželkou! ;)



Na fotce je jiná variace kuřete na kari, kde jsme jako přílohu použili rýži a přidali mrkev. Ilustrační fotku polévky nemám, protože jsem jí vařila večer a další den jsme na focení zapoměli a všechna se snědla :) Takže určitě dodám až jí budeme vařit... Takže je můžete očekávat celkem brzy.




Saturday, April 7, 2012

Lívance s jahodami




Když mám po dlouhé době prázdniny a s tím i trochu času, rozhodla jsem se připravit si snídani, jak se patří... 

Jedná se o klasické lívance bez kynutí, které jsem doplnila jahodami a bílým jogurtem, abych alespoň vytvořila iluzi toho, že je skoro léto... Venku samozřejmě prší a je zima, ale jahody dokáží vždy rozveselit.


Budeš potřebovat:

- 3 vejce
- 200 g mouky
- 400 ml mléka
-špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- lžička prášku do pečiva
-olej na smažení
-dle chuti jahody a jogurt...

Postup:

Rozšleháme vejce, spolu s mlékem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Postupně přidáváme hladkou mouku se lžičkou prášku do pečiva a pořádně rozmícháme, dokud nezískáme přiměřeně husté těsto. Pak už pouze z obou stran opékáme na pánvičce.

Jako přílohu jsem zvolila jahody a jogurt, ale můžete zkusit tisíce jiných věcí. Borůvky, nutellu, skořicový cukr, cukr pokapaný citronem nebo třeba jako v americe na ně hned poté, co je sundáte z pánvičky položit kousek másla a polít javorovým sirupem!