Friday, August 3, 2012

Citronový cheesecake

Nejdříve bych se chtěla omluvit za delší pauzu, která byla způsobená přijímacími zkouškami na vysoké školy, učením, maturitní zkouškou, následním oslavováním a v neposlední chvíli užíváním si prázdnin...
Neznamená to, že bych za tuto dobu vůbec nezavítala do kuchyně, spíše ale děláme lehké ryby, saláty nebo jednodušše nebyla chuť psát články a jídlo fotit.

Nicménně mám i jednu velkou novinku, s tou ale ještě nějakou chvilku počkám, než Vám jí řeknu.

Do té doby se snad spokojíte alespoň s cheesecakem, který mi přišel jako vhodný osvěžující dezert na teplé letní večery.



Budeš potřebovat:

- 250g mascarpone
- 250g polotučného tvarohu
- 2 balení máslových sušenek (například Bebe Club)
- 150-200 g másla
- 100g moučkového cukru
- citronovou kůru z jednoho citronu
- 3 vejce
- trochu citronové štávy


Postup:

Nejdříve si v igelitovém sáčku pomocí válečku na těsto rozdrobíme máslové sušenky na drobno. Obsah sáčku přesypeme do mísy, kam následně přidáme rozpuštěné lehce vychladlé máslo a dobře promícháme. Získáme takovou směs, která se trochu podobá konzistenci vlhkého písku.
Připravíme si dortovou formu, vymažeme jí máslem a pořádně do ní natlačíme sušenkovou směs. Dáme odležet do ledničky, mezi tím si připravíme krém...
V čisté misce rozmícháme mascarpone a tvaroh, po chvilce přidáme cukr, citronovou štávu, kůru z citronu a mícháme dokud se nám nevytvoří hladká hmota. Následně přidáváme vejce jedno po druhém a lehce ho vmícháváme do náplně.
Připravenou směs nalijeme na korpus a dáme péct do trouby na 165°C, přibližně na 50 minut, dokud těsto není upečené, ale přesto vláčné uprostřed.
Dáme do ledničky a necháme přes noc odležet.




3 comments:

  1. Och, cheesecake akú chuť som naň dostala!
    ten tvoj vyzerá chutne, mňam:)

    ReplyDelete
  2. mnam cheescake mám moc ráda, ale asi bych si netroufla ho sama dělat.
    zůčstni se mé sheinside giveaway na http://dreamworld-e.blogspot.cz/

    ReplyDelete