Thursday, August 9, 2012

Borůvkovo-limetková zmrzlina





Nedávno jsem objevila recept na domací zmrzlinu... Překvapivě v magazínu Albert, ale vypada tak lákavě, že jsem se rozhodla jí vyzkoušet. Rozhodně mě to nezklamalo, právě naopak. Zmrzlina je velice lehká na přípravu a kombinace borůvek a kyselých limetek je dokonale vyvážená.


Budeš potřebovat:

- 2 limetky
- 200g borůvek
- 1 smetana ke šlehání
- 150g krupicového cukru
- 200ml kokosového mléka

Postup:

Do kastrůlku nastrouhejte kůru z jedné limetky a přidejte  štávu z obou limetek. Štávu pomalu zahřívejte a rozmíchejte cukr, dokud se kompletně nerozpustí. Následně přidejte borůvky a pár minut provařte, až borůvky začnou praskat. Borůvkovou směs nechte lehce vychladnout a vmíchejte do ní kokosové mléko a potom lehce vmíchejte dobře vyšlehanou šlehačku.
Vložte do mrazáku. Po hodině nádobu vyjměte a lehce zmrzlou hmotu promíchejte do hladka. Totéž zopakujte ještě po hodině. Nechte zmrznout přes noc a následně už jen vychnutnávejte.

5 comments:

  1. Možná zkusím :-) V Albertu jsou často dobrý recepty, taky se na jeden z nich chystám.

    ReplyDelete
  2. Skvělá fotka i recept:-) Není divu, že je Albert magazín super, vede ho Dita Pecháčková, co vedla Apetit, a to už je záruka kvality:-)

    ReplyDelete
  3. Hmm dokonalá kombinace, hned bych ochutnala:)

    ReplyDelete
  4. famózne - prvé slovo, ktoré ma napadlo! :)) mňam

    ReplyDelete