Monday, May 28, 2012

Prague Food Festival - Recenze

Rozhodla jsem se místo klasické recenze udělat spíš photo-report, abyste si mohli udělat lepší představu o atmosféře Prague Food Festivalu. Osobně se mi zvolené místo-královské zahrady-líbilo mnohem více než předchozí ročníky přímo v centru Prahy. Bylo to celkem prostorné, k dispozici byly tentokrát velké stany na sezení a celkově bylo i příjemné počasí na to strávit několik klidných hodin ochutnáváním jídla. Koncept festivalu se mi doopravdy líbí, máte možnost ochutnat kvalitní pokrmy nejlepších českých kuchařů… To ale neznamená, že by se vařila pouze česká jídla… Právě naopak…  Byla zde obrovská škála exotických pokrmů, experimentální kuchyně, …
Snad Vám následující fotky dokáží alespoň přiblížit jak to ne festivalu vypadalo! Tento rok mě asi nejvíc zachutnalo u stánku Le Patio ... Jejich kalamáry s baby špenátem byly dokonalé!
My jsme se dokonce odvážily vyzkoušet i jeden pokrm s červy! A byly jsme překvapené, že to bylo vcelku dobré!

Singapurské krevetz s černým pepřem s listy kari a teleným chilli s rýží.

Sticky Toffee Pudink s Anglickým vanilkovým krémem....

Toto jídlo mi chutnalo ze všech nejvíce... Jedná se o kalamáry s karamelizovanou chilli omáčkou a baby špenátem! Vítečné!
Královské zahrady

Kuchaři při práci...

Kuře marinované v zázvoru


Ukázky pokrmů restaurace Huang He

Hovězí maso po burguňsku

Příprava dezertů

Ze stánku Mandarin Oriental, který tento rok nabízel experimentální kuchyni. Plánovali jsme si nechat to nejlepší nakonec... Jenže jsme se přejedly u jiných stánků a na Mandarin už jednodušše nebylo místo. Později jsme si to docela vyčítaly, protože jídlo vypadalo skutečně zajímavě.



Příprava pokrmů...



A to nejlepší jsme si nechaly nakonec! Na ochutnávku červýho woku jsme musely vystát asi 15ti minutovou frontu, ale stálo nám to za to, abychom to vyzkoušely. A překvapivě červy nechutnali nijak špatně!

Jaký byl Váš názor na letošní Prague Food Festival? Která restaurace Vás nejvíce zaujala? A odvážili jste se na malé saranče nebo červy jako my?

15 comments:

  1. Hmmm to vypadá všechno tak dobře, letos jsem zas neměla čas zajít fnuk:(

    ReplyDelete
  2. tak to seš odvážná=), já nemám problém ochutnat všechny masitý zvířata (kromě koně!), ale na hmyz chut nemám...ale kdybych byla v zemi, kde se to normálně jí, možná bych to taky zkusila...ale tady by mě odradila min. už fronta:D

    pragueneedsmorestyle

    ReplyDelete
  3. Za mě jednoznačně Le Patio , italské delikatesy Mammá (lepší mozzarellu jsem nikdy v životě nejedla) a celkově jejich "hlučný stánek" byl super a ještě Terasa u Zlaté studně byla také naprosto skvělá (to jejich luxusní sezení ke konzumaci bylo super) a moc mi tam chutnala vepřová panenka :))) u Le Patio ty krevety naprosto vynikající a ten dezert sticky toffee??! Jakože na sladké moc nejsem, ale tohle byla nepopsatelná slast, že jsem už koukala na web té restaurace a rozhodně se do ní co nejdříve vypravím na "druhé kolo" :))))
    ... a co se týče HMYZU (ne, díky nemusím mít vše) :))))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. ti cervici ble ble ble :)) ale inak vsetko vyzera uzasne..

    ReplyDelete
  5. Nejdřív jsi mi udělala takhle na večer pořádný chutě, ale potom jsem se dostala zase do normálu těmi červíky :D Sice jsem ej v životě nejedla, takže nemůžu říct, fuj, ale prostě bych je do pusy nestčila ;)

    ReplyDelete
  6. krásne fotky! raz tam chcem ísť aj aj :)

    ReplyDelete
  7. everything looks so so delicious!

    xx, Sabinna and David
    Broken Cookies

    ReplyDelete
  8. Červíčky bych asi nezvládla . Jinak hezké fotky :)

    ReplyDelete
  9. oh my I'm drilling over that sticky toffee pudink, looks nyum!

    ReplyDelete
  10. jako vypadá to skvěle, ale asi bych se musela hodně přemáhat na červíky :D

    ReplyDelete
  11. Vegetariáni si asi na svý moc nepřišli, viď? ;-)
    Vivi

    ReplyDelete
  12. ó, recenze ja ráda :D ale zase som dostala hlad :D
    pekné fotky :)

    ReplyDelete
  13. Oh my, all these food look so good and yummy! x

    ReplyDelete
  14. fantasticke! mam chut na vše a další ročník snad i navštívím! :D

    ReplyDelete