Saturday, April 7, 2012

Lívance s jahodami




Když mám po dlouhé době prázdniny a s tím i trochu času, rozhodla jsem se připravit si snídani, jak se patří... 

Jedná se o klasické lívance bez kynutí, které jsem doplnila jahodami a bílým jogurtem, abych alespoň vytvořila iluzi toho, že je skoro léto... Venku samozřejmě prší a je zima, ale jahody dokáží vždy rozveselit.


Budeš potřebovat:

- 3 vejce
- 200 g mouky
- 400 ml mléka
-špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- lžička prášku do pečiva
-olej na smažení
-dle chuti jahody a jogurt...

Postup:

Rozšleháme vejce, spolu s mlékem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Postupně přidáváme hladkou mouku se lžičkou prášku do pečiva a pořádně rozmícháme, dokud nezískáme přiměřeně husté těsto. Pak už pouze z obou stran opékáme na pánvičce.

Jako přílohu jsem zvolila jahody a jogurt, ale můžete zkusit tisíce jiných věcí. Borůvky, nutellu, skořicový cukr, cukr pokapaný citronem nebo třeba jako v americe na ně hned poté, co je sundáte z pánvičky položit kousek másla a polít javorovým sirupem!




7 comments:

  1. Mňam..těším se až budou jahody krásně provoněné sluníčkem, to si takovou snídani dopřeji asi víckrát :))

    ReplyDelete
  2. Pohoda z toho jenom čučí:-)

    ReplyDelete
  3. Prosím, bylo by možný poslat dva tři (nebo čtyři) lívanečky směr České Budějovice? ;-)
    Vypadají neuvěřitelně lákavě ;-)
    Giveaway

    ReplyDelete
  4. doporučuji vařit trocu častěji..

    ReplyDelete
  5. Krásně vypadaji!..uz vím co bude zitra k snidani:D...M*

    ReplyDelete
  6. Uz at je to leto doopravdy :) Vypada to skvele :)

    ReplyDelete