Sunday, April 22, 2012

Kuře na kari s kokosovým mlékem

V naší rodině je velice oblíbené thajské kari, tak bych se s vámi ráda rozdělila o tento chutný recept. Dopředu upozornuji, že pokud nemáte rádi pálivá jídla, tak to není nic pro Vás.

Budete potřebovat:

- 2 plechovky kokosového mléka
- 300 ml kuřecího vývaru
- kuřecí prsa
- zelené fazolky
- červená kari pasta
- skleněné nudle
- cherry rajčátka
- čerstvý koriandr



Postup:

Do předem připraveného kuřecího vývaru vlijeme obě plechovky kokosového mléka a přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. V malé misce si dobře rozmícháme přibližně dvě lžičky červené kari pasty s vodou, ať nám následně neplavou hrudky kari v polévce. Pokud máte rádi pálivé, můžete dát kari i více, ale doporučuji ho přidávat postupně, ať se pak nedivíte, jak je to pálivé. Rozmíchané kari vmícháme do vývaru a směs necháme vařit přibližně 15 minut, dokud se nám maso neuvaří. Na konci vmícháme fazole, rozpůlená cherry rajčátka a ještě dvě minuty provaříme. Dle návodu na obalu uvaříme skleněné nudle, které vmícháme do polévky. Nakonec dle chuti dosolíme a přidáme nasekaný koriandr. Ten jídlu dodá opravdu tu správnou chuť, takže říkám, bez koriandru nevařit! A už vůbec nenahrazovat třeba petrželkou! ;)



Na fotce je jiná variace kuřete na kari, kde jsme jako přílohu použili rýži a přidali mrkev. Ilustrační fotku polévky nemám, protože jsem jí vařila večer a další den jsme na focení zapoměli a všechna se snědla :) Takže určitě dodám až jí budeme vařit... Takže je můžete očekávat celkem brzy.




5 comments:

  1. Hmmm vypadá to lákavě:) Na mém blogu jsem tě nominovala na ocenění http://cucinare-con-amore.blogspot.com/2012/04/versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  2. líbí se mi tvůj blog, proto jsem ho také nominovala na versatile blogger award :-)

    ReplyDelete
  3. Recept zni super, kari a kokosove mleko jsou uzasny veci :)

    ReplyDelete
  4. Jídlo vypadá nádherně. Z kokosového mléka vařím opravdu hodně často, a zatím se nestalo, že by mi někdy nechutnalo. Blog máš opravdu moc hezký a ty fotky - nádhera :)

    ReplyDelete
  5. Konečně recept, který se blíží tomu co Thajci nazývají kuřecím kari

    ReplyDelete