Sunday, February 19, 2012

Těstoviny s krevetami a cuketou



Dnes pro Vás mám jeden recept podle Emanuela Ridiho, známého kuchaře z pořadu S Italem v kuchyni.
Jsou to výborné středomořské těstoviny, hotové do 15 minut, které si doma velice rádi vaříme.



Budeš potřebovat:
balení krevet (k sehnání třeba v Makru)
400g liguine nebo jiných těstovin
4 stroužky česneku
1 velká cuketa
100 ml bílého vína
100 ml olivového oleje
1 feferonku
petrželku
sůl



Postup:
Nejdříve ze všeho ze všeho si očistíme krevety.  Otrháme hlavičky, které si dáme stranou do misky, dále utrhneme ocásek a sundáme zbytek skořápky.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme stroužky česneku, vymačkáme do ní šťávu z hlaviček od krevet a ty také přihodíme na pánvičku a necháme několik minut restovat; máme základ na omáčku na těstoviny. Vyjmeme česnek i hlavičky a přidáme očištěné krevety a nakrájenou cuketu. Zeleninu necháme chvilku opéct a zalijeme skleničkou bílého vína. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pomalu vmícháme uvařené těstoviny do připravené směsi. Na závěr sypeme petrželkou (kterou jsme samozřejmě doma neměli, jako vždycky když něco potřebujete), dodá tomu tu správnou vyváženou chuť!

Teď už stačí jen popřát dobrou chuť!

9 comments:

  1. Thank you for your lovely comment on my blog! I have to say, your food looks so delicious! I wish I'd have the time to cook more, it's always kind of meditation to me!

    ReplyDelete
  2. jé,tak tohle vypadá lahodně :)) úplně jsem z toho dostala hlad! :D

    ReplyDelete
  3. Vypada to nadherne :) Krevety teda nepatri do naseho domaciho repertoaru, ale ty fotky vypadaji uzasne, hned bych ochutnala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak u nás taky ne, ale jednou za čas když se naskytne příležitost je jíme rádi. A tento způsob úpravy skutečně doporučuji ;)

      Delete
  4. Krásný recept, krásné fotky - bezva :-)
    P.

    ReplyDelete
  5. Skvělý recept, moc díky! Mrzí mě, že nepřispíváš častěji. Také se zajímám o kvalitní stravu a mrzí mě, že českých blogů jako máš například ty (a o jaký se nově pokouším i já), není tolik jako třeba anglických nebo amerických :)

    ReplyDelete
  6. tento recept vyzera uzasne..zozeniem krevety a hned sa ide na varenie :) len mi tam chyba onfo o pocte cukiet.postacuje jedna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidíš, uplně jsem jí zapoměla zařadit do receptu :)
      Děkuju za upozornění. Většinou použivám jednu větší cuketu

      Delete