Saturday, January 14, 2012

Slávky



Ideální 10ti minutovka, která je naprosto jednoduchá na přípravu a přitom výborně chutná.
Máme vyzkoušený recept s feferonkou i bez ní, ale věřte že jídlu dodá tu správnou chuť.

Co budeš potřebovat:

Balení slávek
1 malou feferonku
5 stroužků česneku
4-5 rajčat
1 citron 
Olivový olej
Sůl









Postup:
Do hrnce vlijeme trochu olivového oleje, přidáme česnek nakrájený na plátky a nadrobno nasekanou feferonku. Krátce orestujeme. Mezitím si očistíme slávky od menších nečistot a vyhodíme ty, které už jsou otevřené. Dobré slávky přidáme do hrnce a zalijeme štávou z citronu. Přidáme lehce pokrájená rajčata a vaříme pod pokličkou přibližně 5 minut. Po otevření slávek přidáme sůl a posekanou petrželku.

Jako přílohu doporučuji dobré italské těstoviny, pokud chcete lehké a osvěžující jídlo, nebo hranolky, typické pro Belgické Moules-Frites.


5 comments:

  1. Krásné, ale bohužel, po námořnicku se dělají zcela jinak. Třeba jako na stránkách Olivové kuchařky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moje chyba! Inspirovala jsem se zakladnim receptem a jak jsem pospichala s clankem, vubec me to nenapadlo. Dekuji za upozorneni :)

      Delete
  2. Ahoj, teď jsem objevila tvůj blog. Ta jídla vypadají dobře. A teď otázka. Kde kupuješ slávky?
    Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :) Slávky kupuju v Makru, překvapivě nevychazejí ani nějak strašně draze.

      Delete