Wednesday, December 28, 2011

Houbové rizoto




Toto italské rizoto je velice jemné, rychlé a přitom i chutné!


Budeš potřebovat:
320g rýže Carnarolli
150g másla
60g sušených hub
100 ml olivového oleje
Menší cibuli
200 ml suchého vína
trocha strouhaného parmazánu


Postup:

Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a krátce orestujeme cibulku do sklovata. Vsypeme rýži , přidame skleničku bílého suchého vína, vložíme sušenné houby (které jsme si půl hodinky předtím dali do sklenice vody aby změkly). Postupně podléváme předem připraveným zeleninovým vývarem, dokud rýže nezměkne, což trvá přibližně 15 minut. Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, trochu másla a vmícháme je do rizota. Podáváme s nasekanou petrželkou.

2 comments:

  1. Mmm...miluju rizoto a tohle je obzvlášť lákavé!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a hlavně i rychlé :) ideál po práci

      Delete